zaterdag 18 januari 2014

Je naasten vertellen dat je zwanger bent


Je bent zwanger! Yes! Schreeuw je het van de daken of houd je het nog lekker je eigen geheimpje? 

Het is sowieso een heel spannende en bijzondere tijd.


Er komt een moment dat je geheim toch echt zichtbaar wordt. 
Bij een kennis van mij was dit pas na 30 weken en een beschaafd buikje, alsof ze wat last van een opgeblazen gevoel had.
Bij mij was het al na acht weken. Mijn reguliere kleding paste niet meer, wijde kledij kon het niet verhullen en het elastiekje kon de broek ook niet meer dicht houden.


Ik ben een volslanke vrouw en was erg mooi zwanger, hoewel ik persoonlijk elke vrouw bloedmooi vind als ze zwanger is. 
Je kon aan de achterkant niet zien dat ik zwanger was. Ik had mijn reguliere taille en redelijk mijn oude figuur, met een paar kilootjes meer.


Aan de voorzijde kwam een enorme kogel, heel mooi rond. Deze kogel had ik zowel bij mijn zoon als bij mijn dochter, dus dat is in ieder geval één bakerpraatje ontkracht...
Op het laatst had ik een buikomtrek van 1.35m en kon ik mijn buik als bijzettafel gebruiken. Ik heb me in mijn hele leven nog nooit mooier gevoeld en meer vrouw!


Momenteel is zoonlief bijna zeven, dochterlief anderhalf, draag ik nog steeds mijn zwangerschapsbroeken en lijk ik vier maanden zwanger. Zolang ik geen nieuwe kledingstukken nodig heb of me in een badpak of bikini dien te hijsen, is er geen vuiltje aan de lucht.


Maar wat ik eigenlijk wilde vertellen...
Hoe maak je het heugelijke nieuws bekend? 


Een mooie manier om een hartewens kenbaar te maken, leek mij door een hartje te naaien met het geweldige nieuws hierop geschreven.


Ik heb twee linnen hartjes genaaid met hierop de tekst 'jullie worden opa en oma!'.
Het was zo geweldig om deze twee kleine dingetjes te maken! Zo'n enorme betekenis, zo'n verandering, zoveel hoop... De reactie van vier mensen op deze twee kleine dingetjes, geweldig! Nu ik dit schrijf, voel ik dit alles weer, heerlijk!


afbeelding van linnen hartje 'Jullie worden opa en oma!', door Doekedoek, www.doekedoek.nl


Na een heel goede zwangerschap van 42 weken en een heel snelle bevalling lag ik bij te komen in het kraambed. Omringd door lieve kaartjes met 'hoera, een dochtertje' en 'gefeliciteerd'. Op dat moment bedacht ik mijn tweede hartje.


De beloning is natuurlijk grandioos, je eigen kleine in je armen, maar laten we wel wezen, het is voor beiden keihard werken. Met mijn kleine meid in mijn armen bedacht ik het hartje 'goed gedaan, mams!'. Een leuk cadeau voor mams in het kraambed of voor moederdag of zomaar...


linnen hartje 'Goed gedaan, mams!', door Doekedoek, www.doekedoek.nl


Een kleine geste, welke door een door hormonen geteisterde vrouw zwaar wordt gewaardeerd. Ik heb hem dan ook lekker nog voor mezelf genaaid...


Ik bedacht dat wellicht meer mensen hun hartewens of gelukwens zo kenbaar wilden maken en zelf niet konden of wilden naaien. Daarom zijn beide hartjes te koop in mijn webwinkel


Elke keer dat ik deze hartjes mag maken, voelt het weer heel bijzonder. Niet alleen vanwege mijn eigen gevoelens en herinneringen, maar ook omdat ik als één van de eersten weet dat iemand een geweldig geheim heeft en op het punt staat dit bekend te maken. 
Mijn kleine dingetje gaat dan weer heel wat werelden op hun kop zetten. Geweldig toch??!!!♥ Doekedoek ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten