donderdag 27 november 2014

Verjaardagscadeautje voor juf

Zijn tradities nog van deze tijd of zijn deze alleen voorbehouden aan oudere mensen?


Persoonlijk vind ik dat je altijd je eigen traditie kunt maken.
Zo hebben zoonlief en ik samen een kleine traditie opgebouwd aangaande cadeautjes voor de meester of juf. We werken samen aan een handgemaakt cadeau. Alle handgemaakte cadeautjes worden vergezeld door een persoonlijk, hangeschreven briefje van mijn zoon.


Op hun verjaardag krijgt meester of juf een knuffeltje van hun favoriete dier en op de laatste schooldag een hartje waarop bedankt wordt voor het afgelopen jaar.


afbeelding van knuffelkonijn van gerecycled stof door Doekedoek, www.doekedoek.nl


afbeelding van bedankt hartje van linnen, door Doekedoek, www.doekedoek.nl


Aangezien juf met de groep mee was gegaan naar het volgende jaar, had zij al een knuffeltje en een hartje. Ik wilde iets nieuws maken wat ze kon gebruiken en waarbij ze bij elk gebruik subtiel aan mijn zoon werd herinnerd.


Het hele gezin, inclusief de hond, exclusief ikzelf, lag in de lappenmand, dus ik voelde me niet geroepen om iets waanzinnig ingewikkeld te gaan maken. 
Het werd een sleuteletui naar eigen ontwerp.


Normaal gebruik ik altijd transferpapier om de tekeningen en briefjes van zoonlief op de cadeautjes te zetten. Mijn eigen voorraad was echter op en tot mijn schrik die van de winkel ook. Ik besloot om iets nieuws te gaan proberen: uit de vrije hand machinaal borduren.


Zoonlief wilde graag een cupcake op de voorkant van het etui en aangezien zijn persoonlijk briefje ook geborduurd moest worden, mocht hij alleen een heel kort briefje schrijven...


binnenzijde etui, door Doekedoek, www.doekedoek.nl


♥ doekedoek ♥ is uit de vrije hand geborduurd, zonder frame om de stof te stabiliseren. Ik ben bang dat je het alleen kunt lezen als je weet wat er staat. Maar, niet te streng zijn aub, het is mijn allereerste keer...


Om zoonliefs' handschrift te kopiëren heb ik patroonpapier gebruikt. De stof werd gestabiliseerd in een borduurring. Ik heb over het papier heen geborduurd en het papier later tussen de steken weg gepulkt. 


Detail: mijn borduurring is eigenlijk bedoeld voor handmatig borduren en past dus niet onder de borduurvoet door. Elke keer bij het verwisselen van stof moest de borduurvoet worden gedemonteerd, borduurring op de goede plek, borduurvoet weer monteren en weer verder.


De cupcake was een grote stofpuzzel en veel (de)montagewerk, maar uiteindelijk heb ik wel het resultaat verkregen wat ik voor ogen had.


afbeelding van buitenzijde etui, door Doekedoek, www.doekedoek.nl


Aan de binnenzijde heb ik twee stoffen lusjes gemaakt, waaraan de sleutels kunnen hangen.
De beide flapjes zijn iets dichtgenaaid, zodat de sleutels er niet uit glijden als het etuitje gesloten is.
Als laatste heb ik nog een stikrandje genaaid tegen de rand van de stof aan.


afbeelding van sleutellusjes binnenzijde etui, door Doekedoek, www.doekedoek.nl


afbeelding van etui opengeklapt, door Doekedoek, www.doekedoek.nl


afbeelding van etui dichtgeklapt, door Doekedoek, www.doekedoek.nl


afbeelding van sleuteletui met cupcake, door Doekedoek, www.doekedoek.nl


In mijn enthousiasme heb ik de drukknoop verkeerd bevestigd, maar deze kon ik gelukkig zonder noemenswaardige schade aan de stof verwijderen en opnieuw bevestigen.


Al met al toch wel een behoorlijk project, terwijl ik juist niets ingewikkelds wilde doen. 
Maar... ik heb een leuke, nieuwe techniek geleerd en denk dat ik deze wel vaker ga toepassen!


♥ Doekedoek ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten